Следващият председател на ДПС ще бъде бившият кмет на Кърджали Хасан Азис. Това прогнозира Осман Октай, основател на ДПС, бивш депутат и бивш зам.-председател на партията. Според него проблемът с оглавяването на движението ще се реши по примера от старата българска поговорка “Двама се карат - трети печели”. “Почетният председател на партията Ахмед Доган ще обвини съпредседателя на ДПС Джевдет Чакъров за това, че не е упражнил контрол над Делян Пеевски. Така Чакъров ще бъде жертван”, обясни Октай.

За възможността Хасан Азис да оглави ДПС заговори и зам.-председателят на парламентарната група на партията Байрам Байрам. Потвърди, че за тази възможност се говори усилено в Кърджали. Спомена обаче и неодобрението на местните от управлението му като кмет. Остана неясно дали според него двувластието в партията ще продължи.

Хасан Азис е член на централното ръководство на ДПС. Той бе на кметския пост в Кърджали 20 години или 5 мандата. На местните избори миналата есен изненадващо бе обявено, че няма да бъде издигнат за кандидат за кмет и Ерол Мюмюн бе избраният за поста. Вместо пререкания с почетния председател Доган, между двамата бяха демонстрирани взаимни благодарности.

Все още не е насрочена дата за Национален съвет на партията, който да гласува нов председател, а организациите в страната се броят колко са останали към лагера на Пеевски.
Източник: Труд