От трите деца в България, спечелили максималния брой точки в матурите след 7 клас и по български, и по математика, две са бургаски ученици! Теодора Стоянова и Янилия Терпо от ППМГ “Акад. Никола Обрешков” са с по 100 точки и по двата предмета! Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. По този повод той написа в социалните мрежи:

"Изключително съм горд с тези деца! Рядко съм си позволявал да споменавам имената на хора от моето семейство, но сега ще го направя!
Преподавател по математика на Теодора и Янилия е моята сестра- Йовка Николова и тя заслужава да я назова, защото е част от този успех! Респект и пред г-жа Димитринка Вълчева, която е преподавател на двете момичета по български език и литература! Този успех на децата е и неин!
В област Бургас има 10 ученици с максималния брой точки по математика. Девет от тях са от Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“, а десетият е от СУ „Иван Вазов“ в Поморие.
Максимален брой точки в матурата по български има и седмокласничката
Александра Радева от СУ „Димчо Дебелянов“!
Браво на всички тях и на учителите им!
Поздравления и на всички бургаски ученици за достойното им представяне! Желая им здраве, щастлива ваканция и успех в училищата, в които ще продължат образованието си след 7 клас!".