За верижна катастрофа на километър 102 на АМ "Тракия" в посока Бургас, както и още две при км 47 и км 111, докладваха потребители в социалните мрежи.

Интензивният трафик в разгара на летния сезон и в традиционния за пътуване петъчен следобед по магистралата, е натоварен и допълнително от множеството гастарбайтери, тръгнали към родната Турция.

Верижна е катастрофата на км 102 на аутобана близо до отбивката за Пазарджик. В нея са участвали четири автомобила, като са пострадали две жени, които не са в тежко състояние, уточни за "Труд news" говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. И двете са транспортирани с линейки до болницата в областния град за установяване на травмите ми.

Към момента има лека тапа на мястото на инцидента, като е възможно докладвано в мрежата задръстване при км 97, да е именно опашката на образувалата се тапа заради верижната катастрофа. На място има екипи на полицията, движението не е спряно, но се осъществява по-бавно в аварийната лента, докато се изясни здравословното състоянието на пострадалите и се прецени дали ще бъде извършен или не оглед на мястото на произшествието.

Малко след 17 часа във "Фейсбук" беше съобщено и за леко произшествие при км 111 в посока Бургас като и там трафикът е затруднен.

МВР апелира шофьорите да се движат с особено внимание, предвид изключително високите температури, водачи, изморени от жегите или дългото пътуване. Стоянов напомня, че към момента има и голям поток от гастарбайтери, които пътуват от Западна Европа по посока за Република Турция.