Доскорошният полицай Христо Петров, обвинен за средна телесна повреда по хулигански подбуди, бе доведен в съда в Бургас преди минути. Ще го защитават двама адвокати. Днес ще бъде гледана мярката му за неотклонение за счупената челюст на 19-годишния студент от София в плажното заведение „Кайт бар“ край Созопол в нощта срещу Джулая морнинг.

Припомняме, че Христо Петров, който е на 21 години, бе служител на Четвърто районно управление в Бургас. Завършил е Строителния техникум в Бургас, има средно специално образование, не е женен.

Защитата уму обяви, че води свидетел, от който да установят данни за Христо Петров и дали се е укривал. "В обществото се налага мнението, че той по всякакъв начин се е опитвал да се укрие. Това не отговаря на истината.", каза адвокатът. Свидетелят е Иван Петров, който е баща на Христо. Съдът го допусна до разпит.

"Живея със съпругата си, имам дъщеря, която учи "Българска филология" в Пловдив. Христо е отговорен и дисциплиниран. Знам, че работи в Четвърто. Когато може би е станал инцидентът, Христо научава няколко дни по-късно, че го дават по новини и социални мрежи. Оттам се обажда на прекия си началник. Каза: началник, стана една беля. началникът е казал, че знае от предния ден. Може би след ден-два получава призовка за разпознаване, лично аз го заведох в Четвърто. ден-два нямаше никакво обаждане. Питах Христо дали някой му се е обадил. Той каза: Не. Аз го закарах с моята кола в Созопол, после го задържаха. Христо никога не се е укривал. Има камера, която показва, че постоянно е бил в града", каза свидетелят.

Според баща му във въпросния ден Христо Петров не е бил на работа, защото е бил в компенсация.

"Започна с много голямо желание в системата. Искаше да спазва закона и да се бори с престъпността. Защо стана така - не знам", добави той.

Очаквайте подробонсти!