От „Обединена българска банка“ направиха важно съобщение за всички свои клиенти. От финансовата институция информираха, че дигиталните канали на трезора за банкиране няма да са функционални за определен период от време.

Ето какво пише в съобщението:

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че с цел подобряване на качеството на нашите услуги в периода от 17:00 часа на 12.07.2024 г. до 03:00 часа на 15.07.2024 г. мобилните приложения ОББ Мобайл и КBC Mobile Bulgaria, както и онлайн банкиранията ОББ Онлайн и KBC Online Bulgaria няма да бъдат достъпни.

Това означава, че ръчното нареждане на преводи и плащания между собствени сметки и към трети страни ще бъде ограничено. Ето защо Ви съветваме да извършите спешни и важни плащания и преводи преди 17:00 часа на 12.07.2024 г., или да ги наредите с бъдеща дата на изпълнение - така те ще се осъществят автоматично и безпроблемно. За Ваше удобство в посочения период е препоръчително да планирате достатъчно средства по своите сметки с активни карти към тях.

В допълнение, имайте предвид, че в петък, 12.07.2024 г., клоновете ни ще бъдат отворени за Вас до 17:00 часа и няма да бъдат отворени през почивните дни.

Бихме искали да Ви уверим, че всички операции с карти – теглене и внасяне на банкомат, плащания в магазинната мрежа на ПОС терминали и онлайн покупки, използване на дигитални портфейли - ще бъдат изцяло достъпни. Tези Ваши трансакции ще бъдат отразени в първите работни дни след уикенда 13-14 юли 2024 г..