54-годишната Наталия Грищук от Беларус стана майка за първи път в Бургас и роди здрави момиченце и момченце. Близнаците - Ростислав и Дарина поеха първа глътка въздух с професионалната грижа на медиците от Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас. Информацията съобщава Дарик- Бургас.

Макар, да са родени в седмия месец и в момента да се намират под наблюдение в отделението по „Неонатология“ в лечебното заведение, бебенцата се чувстват добре. Майката се възстановява нормално. И е щастлива. „Аз съм вярващ човек и съм убедена, че в този живот има една Божия сила, която крепи всеки от нас и тя помага. Благодаря на Господ, обичам България!“, сподели Наталия.

Във възторг е и бащата. Това е 78-годишния Алекси Радев от Поморие, президент на шах клуб „Алехин“ в града и старши спасител. „Усещам младостта да се връща в мен. И ако ме питате как се чувствам- като Ролс-Ройс, който колкото повече остарява, толкова по- скъп, по-силен и по-ценен става“, сподели щастливия татко.

Днес, в деня на изписването на съпругата си, отправи специално послание към мъжете: „Моят съвет е да правят деца, защото България има нужда от здрави, силни, умни и интелигентни дечица“. А своята избраница и майка на децата му поздрави с подарък в рими и цитат от любимото си стихотворение:

Жени, недейте нивга остарява!
Да бъдем като липовия цвят-
макар, че още в юли прецъфтява,
години пази своя аромат.

Алекси и Наталия се запознали, именно в България, в Слънчев бряг преди петнадесетина години. Преди десетина години направили опит за зачеване, но неуспешно. Двойката обаче не загубила надежда. „Не се отказахме, борихме се и достигнахме целта си. Ние сме вярващи хора. Надяваме се на Господ, само на него. Имайте вяра, всичко ще бъде наред. Децата са още мънички, но се справят. Здрави сме и благодаря на Господ. Уверени сме и ще ги отгледаме“, споделя Наталия.