След майските валежи юни идва с жеги до 40 градуса. Прогнозата за горещините се отнася за следващата седмица. Метеоролозите са категорични, че са на места са възможни и градушки.

До края на тази и началото на следващата седмица времето ще бъде по-спокойно с по-малко смущения. Дневните температури ще се задържат в летния диапазон, между 30 и 35 градуса. В петък денят ще бъде слънчев, като временни следобедни увеличения на облачността ще има само по планините, където не са изключени незначителни кратки превалявания.

Почивните дни около изборите ще бъдат слънчеви и горещи. В събота ще има по-опасни гръмотевични процеси, но те ще са изолирани и ще се появят в Южна и Източна България. В неделя не се очакват смущения.

Седмицата след изборите ще бъде преобладаващо слънчева и особено гореща. В понеделник и вторник ще има условия за изолирани краткотрайни гръмотевични бури с висок риск от градушка.

От сряда нататък вероятността за такива бури ще бъде минимална. Температурите ще се повишават още и около средата на седмицата дневните стойности ще достигнат 35-40 градуса в обичайно горещите райони на страната.