В момента летният туристически сезон протича нормално, не бих казал, че има ръст на регистрираните престъпления. Напротив. Към момента оперативната обстановка е изключително спокойна. За нас е предизвикателство осигуряването на пътната безопасност, тъй като в периода петък-неделя има засилен трафик. Използвам възможността да отправя апел към всички туристи, които идват към Бургас - да бъдат по-търпеливи, за да не си развалят почивката с пътно-транспортни произшествия. Това заяви пред журналисти директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

За целия летен сезон има командировани 425 служители, които са на различен сменен режим. „Всеки месец броят им е различен, през юли и август има най-голям брой служители. Тази година има от Румъния, Чехия, Полша и Германия. За момента летният сезон протича изключително спокойно, ние сме създали необходимата организация това да си остане така до края на сезона. Имаме намаления на регистрираните престъпления, прави впечатление, че броят на туристите е доста по-голям“, каза още старши комисар Павлов.

Получили сме 96 броя персонални полицейски камери, така че всеки един полицейски служител, който е на терен, ще има възможност да ползва такава, което е гарант и за защита на правата на гражданите и за действията на служителите.“, добави той.