С разпит на свидетели започва по същество делото „Дебора". Подсъдим е бившият ѝ приятел - охранителят Георги Георгиев, който е обвинен в нанасяне на 18 прорезни рани с макетно ножче, насилствено подстригване на косата ѝ и нееднократни заплахи с убийство. След няколко неуспешни опита, днес делото стартира по общия ред, с призовани близо 40 свидетели и вещи лица, съобщава БНТ.

Дебора също е в съдебната зала, за да разкаже за преживения кошмар, като тя ще бъде първата изслушана. Делото ще бъде гледано в 4 заседания и при закрити врата, за да не бъдат оповестявани факти от интимния живот на Дебора и Георги.

Изслушването й от сутринта беше отменено за следобед, защото защитата на Георги Георгиев поиска време, за да се запознае с материалите по делото, за което депозирали и молба на 8 май. Искането на адвокатите на Георгиев - да не се дава ход на делото обаче не беше уважено.

"Честно казано мисля, че психически съм готова да се изправя, така че не смятам, че ще бъде голяма трудност за мен там вътре", каза Дебора Михайлова.

"В момента делото започва по същество и събираме доказателства, тоест, разпитваме свидетели и назначените по делото вещи лица ще изслушат експертизите. Сега е най-важната част и се събират и изясняват доказателства, които са събрани в следствието", обясни Симеон Даскалов – адвокат на Дебора.

"След, което ще бъде преценена необходимостта от доказателствени искания, съответно назначаване на нова експертиза и разпити на други свидетели. Поддържаме и трите обвинения, считаме, че има събрани достатъчно доказателства за предаване на подсъдимия на съд, така че нашето становище е такова, поддържаме обвинението", коментира прокурор Ивелина Костова - Районна прокуратура -Стара Загора.

Източник: БНТ