Автомагистрала „Струма” остава затворена в началото на празничните дни в посока София. Въпреки че екипите са се справили със свлачището, все още е необходимо да бъдат направени проверки. Причината - още една от подпорните стени може да е компрометирана.

„В момента земната маса е разчистена. Падналите сегменти от подпорната стена се чупят, за да може да се освободи платното за движение. Поради това, че втората бетонна стена има наченки на накланяне, предвиждаме да разчистим и земната маса зад нея”, заяви по Нова ТВ инж. Стоян Николов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Според експертите от Агенция „Пътна инфраструктура” и фирмата, която поддържа трасето, зад бетонната стена има земна маса, която е възможно да се свлече.

Продължава разчистването на терена. „На 2 май до обяд трябва да е пуснато движението в две ленти. Като за 5 и 6 май, когато се очаква голямото прибиране, ще пуснем изцяло автомагистралата. Целта е един или два дни да наблюдаваме какво е положението”, допълни инж. Николов.