Бургас ще бъде домакин на най-големия форум на креативната индустрия в България. Той ще се проведе от 6 до 8 юни в Конгресния център и ще събере над 500 професионалисти от комуникационния бранш, представители на творчески професии, режисьори, продуценти, водещи рекламодатели, маркетинг специалисти, медии. Това обсъдиха на среща с кмета Димитър Николов, Весела Апостолова – Заместник-председател на БАКА, Радослав Бимбалов –член на УС на БАКА и Таня Йорданова – Мениджър на БАКА.

„За Бургас е удоволствие да е домакин на XXIV издание на ФАРА. Това е висока оценка за нас. Събитие от такъв мащаб ще представи богата експертиза за дигитална реклама, и ще даде възможност за засилено сътрудничество с младите студенти от бургаските университети и хората на изкуството, а това е особен акцент в образователните политики на общината", коментира кметът Николов.

На срещата присъства и Весела Йорданова, директор на дирекция „Култура и Връзки с обществеността”.

Форумът, организиран от Българската асоциация на комуникационните агенции представя най-добрите рекламни формати и кампании, създадени в България и реализирани в страната или в чужбина. Той е насочен към творческите индустрии, дигиталните изкуства, дизайн и изкуство в публичното пространство, развитие на капацитета на работещите в индустрията.

Водещи комуникационни агенции ще демонстрират постиженията си в различни категории: „Аудио-визуални форми и копирайтинг“, „Художествено оформление и дизайн“, „Дигитални форми и креативно използване на медиа“, „Кампании“ и др. ФАРА е също престижен форум за обучение с международни лектори и „сверяване на часовника“ с тенденциите в индустрията по света.

Фестивалът е разделен на 2 основни направления: Състезателна програма и лекционна програма, която представя изявени специалисти от световно ниво, които споделят своя опит и обучават аудиторията.

Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) е създадена през 1995 година като независима, доброволна обществена организация. Като браншова организация, БАКА способства за утвърждаването на рекламната дейност като важна и неотменна сфера в модерната пазарната икономика. Асоциацията е пълноправен член на Европейската асоциация на комуникационните агенции (ЕАСА) от 1996 г. и е член-учредител на Националния съвет за саморегулация.