Рафи е най-печелилият музикални формати певец – два пъти шоуто за звездни имитации „Като две капки вода“ и веднъж X-Factor. В момента артистът е режисьор на хитовото предаване, което приковава аудиторията на NOVA в понеделник пред малкия екран. Той разказва, че се случват много интересни неща в предаването, тъй като резултатите се сменят непрестанно. Всеки от участниците във формата е толкова непредвидим, че това води до промени във финалното класиране. Все още не е ясно кой ще участва на финала, който ще се проведе на 13 май в зала Арена „София“.

„Звънят ми постоянно за покани, но интересното е, че звънят и на майка ми. Но няма и това е причината да направим концерт в зала Арена „София“. Изчерпаха се билетите и затова призоваваме публиката да купува навреме и да внимават за фалшиви билети“, разказва Рафи в студиото на „Събуди се“.

Каква е формулата на успеха на това предаване?

„Имам едно единствено обяснение и това е позитивизмът, който излъчва предаването. Това е едно от малкото риалитита, което е със състезателен характер, но той е на заден план. На преден план е забавлението и хората всеки понеделник да се наслаждават на шоуто на сцената. Дори като участник никога не сме коментирали с останалите класирането и кой ще спечели. Винаги са се обсъждали образите и проблемите, свързани с тях. Вълнението да влезеш в кожата на друг изпълнител е неописуемо. Трябва да се изпита, за да се разбере. Когато професионалисти ти помагат да се превъплътиш в световни звезди, усещането е много приятно и зареждащо“, коментира изпълнителят.

„Трудността ни идва от желанието да успеем да се докоснем максимално близо до оригинала. Всички звена трябва професионално да си изпълнят работата – коса, грим, стайлинг… Но на сцената трябва да доближим образа до лайв изпълнение, клип или понякога пресъздаваме малък, кратък филм. Това се случи с изпълнението на Влади Зомбори, който изпълни "Eart song" на Майкъл Джексън. Нямам фаворит, защото работя с всички отблизо и са ми на сърце. Често ме питат за съвет, като преминал през предаването участник. Споделям им моя опит и може би най-ценното е, че давам опита си и на сцената, и зад камерата“, признава Рафи.

Според него да правиш изкуството, в което вярваш, без значение на формата, е начин на изразяване. Целият му живот до момента е изкуство и той продължава да се учи и да се развива. Новите неща го провокират да дава повече от себе си и да бъде все по-добър.

Предстои национално турне на Рафи под името „На живо от Бродуей“, в което са подготвили едни от най-известните песни от най-великите мюзикъли на Бродуей. След успеха на първите два концерта в Русе, Рафи планира да обиколи 15 града със симфоничен оркестър – Варна, Ямбол, Шумен, Стара Загора, Пловдив, Велико Търново и др. Турнето ще завърши в София в зала №1 на НДК на 18 ноември.

Източник и кадър NOVA