40-годишната Веселина Атанасова от Бургас получи нов шанс за живот, съобщава bTV. Тя се нуждаеше спешно от чернодробна трансплантация в Турция.

След 15 години безуспешна борба да има дете, чрез многократни инвитро процедури и прием на множество силни лекарства, през юли миналата година Веселина Атанасова е диагностицирана с чернодробна цироза в комбинация с тежък асцит.

За съжаление тя е и с Диабет тип 2 като съпътстващо заболяване, което допълнително усложнява състоянието ѝ и за няколко месеца е настъпило рязко и необратимо влошаване с опасност за живота ѝ. Това наложи спешна нужда от чернодробна трансплантация.

Според лекарите нa Веселина ѝ остават най-много между шест месеца и година живот. Затова съпругът ѝ Валентин отправи емоционален апел към всеки, който може да помогне и Веселина да получи шанс за живот.

„С цялото си сърце на един отчаян съпруг, отказал се от мечтата за дете, но не искащ да загуби съпругата си, която направи толкова жертви за тази мечта, ви моля: Помогнете ни според възможностите си да съберем нужната сума за извършване на чернодробна трансплантация в Турция. Това е единственият шанс съпругата ми Веселина да живее! Вярвам, че с общи усилия и помощта на всички вас ще успеем! Благодарност и признателност към всички, които ще ни подкрепят в борбата каузата ни да стане реалност“, сподели мъжът.

След огромната подкрепа на хората Веселина получи шанс за трансплантация на черен дроб в Турция. А този, който спаси живота ѝ е именно съпругът ѝ Валентин, който стана неин донор.

„И така мили мои приятели и семейство, след като бяхме на ръба на отчаянието и мислихме, че вече няма надежда, вселената нареди така събитията, че трябваше да се действа светкавично. На 1 април излязоха резултатите и бяха много добри, но трябваше бързо да хванем този „добър“ прозорец, защото жлъчката беше отказала, а нямаше как да оперират само нея. На 2 април бяхме в турската болница и на 3 април (сряда) се случи чудото. Точно в 9 часа започна голямата борба на няколко екипа лекари и продължи около 12 часа. Дареният черен дроб е заработил веднага, трансплантацията мина без нито едно усложнение. Донорът – съпругът ми Валентин също се възстановява бързо“, сподели в трогателен пост Веселина.

Сумата за манипулацията, както и за възстановяването беше събрана с помощта на дарения от стотици българи.

„Благодаря на всички, без вас нямаше да ме има, заради вас ще живея втория си живот с пълни шепи. Осъзнах, че малцина имат втори шанс, няма да го пропилея, обещавам. Аз ще предам доброто нататък, направете го и вие. Има още много хора в нужда, доказахме, че с общи усилия може да се спаси живот“, допълни 40-годишната жена.

Източник и кадър bTV