Общинският съветник от „Продължаваме промяната“ в София Благовест Георгиев е блъснал в петък вечерта кола на столичния бул. „Драган Цанков“ и е избягал.

До удара се е стигнало, след като Георгиев е навлязъл в платното за насрещно движение. Удареният водач го е проследил до ул. „Елин Пелин“ и е подал сигнал в полицията.

Георгиев е задържан, отказал е да даде проба за алкохол и наркотици.

По данни от полицията и преди е имал такива провинения и през 2017 г. за 8 месеца му е била отнета книжката.

От продължаваме промяната веднага реагираха на новината и излязоха с позиция:

„Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“.

Георгиев е част от групата на ПП-ДБ-СС и е член на три комисии в Столичния общински съвет, една от които е Комисията по транспорт и пътна безопасност.

Реакция има от кмета на София Васил Терзиев, който беше издигнат от ПП-ДБ-СС, както и от лидера на „Спаси София“ Борис Бонев.

„Правилата и законите трябва да важат еднакво за всички. Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град. Отговорното поведение изисква едно – оставка“, гласи позицията на Терзиев.

Чрез пост във Фейсбук Бонев също призова Георгиев да подаде оставка:

източник и кадър bTV