„Каузата на този конкурс беше средства за неонатологичното отделение в УМБАЛ-Бургас. Каузата, която смятам да развия е свързана с моя лична причина – да подкрепа жените и като цяло семействата с репродуктивни проблеми. Аз самата минах през този кошмар. Мога да бъда подкрепа и инициатор да направя мащабна благотворителна кампания“, това заяви в предаването на „На фокус“ по Нова телевизия новата Мисис Бургас – вахтен офицер на боен кораб Десислава Димитрова.

„Вероятно съм имала проблем, щом лекарите твърдяха така, ходила съм при най-добрите лекари. Преминах през няколко курса за плодолечение. Случи се едно чудо. Отидохме в Кръстова гора – на 18 август 2021 година. Чудото се случи на следващата година на 18 август. Декември месец същата година разбрах, че съм бременна с термин. Двамата със съпруга ми настръхнахме от съвпадението на датите“, каза Десислава Димитрова.

Димитрова разказа още, че нейният баща е бил военнослужещ във ВВС, а в семейството е имало ред и дисциплина.

Тя каза, че никога не си е представяла, че ще участва в конкурс за красота, но е разбрала, че това, което се търси в състезанието е примерът за жена в личен и професионален план. Димитрова допълни, че за да участва в конкурса първо е трябвало да получи разрешение от военните.