Екшън оживи превърналия се в призрачен паметник – мол „Странд“, в Бургас, който се намира на изхода на града в посока АМ „Тракия“. Запустялото от години място днес посрещна толкова автомобили и хора, колкото и в друг действащ наблизо търговски обект не могат да се похвалят. Хора с маскировъчни униформи и оръжия бяха атракцията. Всъщност това се дължи на уникално по рода си събитие. Морският град отново е новатор и за първи път в България става домакин на Mil-Sim EVENT.

Това е 24-часова „битка“, в която участват над 200 играчи. Организатори на алтернативното събитие са Airsoft Kings Bulgaria.

Играчи и отбори от цялата страна, включително гости от Румъния, Турция и Хърватия, влизат в ролята на контрактори в пост-апокалиптичен свят, където по-добре обучените и оборудвани воини имат по-голям шанс за оцеляване. Бойните отряди трябва да се борят за контрол над важни точки, като лаборатории за генно модифициране, складове с боеприпаси, логистични центрове, храна, гориво и други ресурси от жизнено важно значение.