33-годишна бургазлийка е загиналата жена при тежката катастрофа на пътя Бургас-Средец днес. Двете й деца са ранени и откарани в УМБАЛ-Бургас. Инцидентът е станал около 14.56 ч. в района на разклона за Черни връх. Настъпва челен удар между два автомобила, в резултат на което загинала 33-годишна бургазлийка. Жената е пътувала на предната дясна седалка в един от автомобилите - “Ситроен С 3”, с бургаска регистрация, шофиран от 53-годишната й майка. В колата са били и две деца на загиналата - сестрички на 5 и 8 годинки, които са откарани в УМБАЛ Бургас. 5-годишното момиченце е с фрактура на черепа, с опасност за живота, 8- годишната й сестричка е с комоцио. 53-годишната им баба е контактна, към момента се уточняват получените наранявания.

Водачът на виновния автомобил - “БМВ”, с бургаска регистрация, 59-годишен мъж от с. Константиново не е пострадал. Той е тестван за употреба на алкохол и наркотици, и двете проби са отрицателни.

Пътят е затворен до приключване на огледа на местопроизшествието, като се използва обходен маршрут. Вероятната причина за катастрофата е внезапно навлизане на л.а. “БМВ” в лентата за насрещно движение.