Необходимата сума за извършването на чернодробна трансплантация на 8-годишния Шукри Юсуф Шукри от бургаското село Драганово е събрана. Това съобщиха близки до семейството на детето.

Операцията ще бъде извършена в клиника в Турция утре. Сега молитвите на семейството, близките и всички, които откликнаха на призива да дарят средства за лечението на Шукри, са насочени към това интервенцията да премине успешно и момченцето да се възстанови.

Семейството и близките на малкия Шукри изказват сърдечна благодарност към всички, които помогнаха с дарения и проявиха съпричастност към каузата за лечението на детето.

Шукри бе изпратен по спешност за чернодробна трансплантация в Турция след силно влошаване на здравословното му състояние и след като лекарите са положили много усилия да го върнат към живот. Там бе осигурен донор с подходяща кръвна група, но за извършване на операцията семейството трябваше да плати 55 000 евро. Сумата бе непосилна за възможностите на родителите и затова бе организирана дарителска кампания. Благодарение на милосърдието на много хора средствата са събрани и детето ще получи нов шанс за живот.