Отново се сбъднаха кошмарните прогнози на синоптиците. Широко разпространеният проливен дъжд, който продължи с прекъсвания през целия ден, доведе до различни смущения в няколко квартала на Истанбул, особено в европейската част. Това съобщава Meteo Balkans.

По пътищата са се образували локви, а входовете и подлезите на някои сгради са наводнени, създавайки предизвикателна ситуация за жителите и пътуващите.

Пороят, който от време на време се засилва, засяга особено европейската част на града, като няколко района изпитват значителни валежи. Сред районите, които са най-засегнати от обилните валежи, са Чаталджа, Арнавуткьой, Башакшехир, Султангази, северните части на Еюпсултан, Бююкчекмедже, Бейликдюзю и Кючукчекмедже.

В области като Beyoğlu, Sarıyer, Beşiktaş, Kağıthane и Şişli валежите продължават с по-ниска интензивност, но остават с прекъсвания.

От анадолската страна на града Умрание, Санджактепе, Султанбейли, Кадъкьой, Малтепе, Картал, Ускюдар и Аташехир са засегнати от продължаващия порой.