"Банална история, на фона на всичките проблеми в държавата, на фона на убийствата, на фона на предстоящите местни избори, преди които трябва да се разискват важни за обществото ни проблеми, тръгнали сме да се занимаваме кой на кого дръпнал косата, кой кого напсувал, кой кого на..л. Явно това е нивото! Докато повече се интересуваме кой на кого го слага, а не как ни го слагат, нещата ще са така в тази държава". Това заяви Здравко Василев, известен в страната с участието си в риалити формата „Биг брадър“, но в Приморско и като общественик и едно най-познатите лица в сферата на туризма.

Преди ден в публичното пространство гръмна скандал за екшън между неговата съпруга Христина и словашката гражданка, която от години живее у нас – Божена Делева.

Днес от полицията съобщиха, че в Районно управление – Приморско е образувана преписка за извършени деяния по чл. 216, ал.1 / унищожаване и повреждане на чужда вещ/ и чл. 131, ал.1, т.12 / причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди/от НК спрямо словашка гражданка. „Същата около 03.00 ч. на 13.08.т.г. подала сигнал в Районно управление – Приморско за това, че час по-рано, докато седяла на пейка на градската крайбрежна алея, към нея се приближила позната жена, която хващайки я за косата, започнала да я обижда. Словашката гражданка опитала да се обади на тел. 112, но мобилния й телефон и електронна цигара, поставени на пейката до нея, са взети от другата жена и хвърлени в морето. В резултат на полицейските действия е установена и задържана жената, за която словачката твърдяла, че е нападателката – това е 45- годишна бургазлийка, която е задържана за срок до 24 часа с цел изясняване на детайли по преписката. Същата отрича да е извършила гореописаните деяния.“, добавиха от полицията.

Моите адвокати ще се запознаят със случая. Медицинско за нанесени телесни повреди няма, защото просто няма такива, не може да има документ за нещо, което го няма. Госпожата работи повече от 10 години с органите на МВР, има достатъчно добри връзки създадени, работи като преводач, когато има случаи с чешки или словашки туристи и предполагам, че оттам й е дошла идеята, че може да се възползва. Това е чисто женска интрига.

Христина си е вкъщи, работим си.“, каза Здравко Василев. По случая той коментира, че няма по-жестоко нещо от отхвърлената жена, визирайки словачката Божена.

Просто не вярвах, че човек може да измисли такива небивалици. Отива някой човек в полицията и дава показания и те прибират, защото проблемът с насилието е твърде изострен. Ама дали има насилие, при положение, че има двама свидетели, които твърдят, че няма такова...

Христина и Божена не са имали среща. Приморско не е много голямо, след като свършат работа хората през сезона, се разхождат. Всяка вечер го правим това нещо. Засекли са се. Имало е размяна на реплики, което е нормално, ама...“, каза още Здравко Василев.

В Приморско започна да се коментира дори дали ситуацията между двете жени може да сложи край на политическото бъдеще на Здравко Василев.

През последната година да съм заявил някакви политически амбиции? Аз когато имах политически амбиции, бях иронизиран, бях подиграван, въпреки че позициите и идеите, които съм имал, виждам, че разбирането на някакъв етап се приемат като супер иновативни. Досега като бях примерен гражданин, нима не бях иронизиран? Решил съм да живея живота си по начин, по който смятам за добре. Никъде не съм заявил политически амбиции. Затова че се занимавам с неудобни въпроси ли? Въпросът е защо политиците не се занимават с тези неща? Можем да върнем лентата назад - безобразното състояние на пътя Созопол-Царево. Кой от политиците пое тази тема, когато проблемът беше наболял? Кой от политиците каза, че не е нормално това, което се случва с язовир Ясна поляна? Кой от нашите местни политици застана, когато три години фекалиите от скъсания водопровод се изсипваха в блатото? Значи тези неща обществото не ги интересува, а те касаят всеки един от нас, обаче Здравко къде си го навира – всички се интересуват. Аз нямам никакви политически амбиции на този етап, защото това болно общество заслужава абсолютно ситуацията, в който се намира – политиците, съдбата, битието. Това, което се случва е доказателство.

Не може новината за убийството на една от най-влиятелните фигури да е четена еди колко си пъти, а новината за Здравко- повече. Това говори за наистина болно общество. Всеки от нас къде си го слага си е негова работа. Аз не съм упражнил насилие върху никой. През моя живот нито съм бил обвиняван, нито съм бил задържан, нито съм имал такива прояви. Имал съм ситуации, в които съм бил предизвикван, но никога не съм посягал, защото знам, че не приятно да бъдеш нараняван. За успокоение на всички – не съм политическа фигура, от която зависи живота на много хора и съм свободен да правя каквото си искам, с когото си искам, както си искам.“, каза той.