Хрониката с пияни шофьори, чиито автомобили са отнети от полицията, продължава. Двама от тях са предизвикали катастрофи с автобуси, а трети е ударил човек.

На 15 август около 13.15 ч. на паркинга на магазин “Лидл” в Созопол лек автомобил “Ситроен С 3”, с бургаска регистрация, управляван от 34-годишна жена от Созопол при маневра на заден ход блъска предната броня на паркиран пътнически автобус, чийто шофьор – 41-годишен украински гражданин станал свидетел на пътния инцидент. Водачката на автомобила е тествана с дрегер за употреба на алкохол, като дрегерът отчел - 2.22 промила. Жената е задържана за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол.

Същият ден около 19.00 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение за пътен инцидент, допуснат на ул. “Захари Зограф” в кв. Долно Езерово, при който лек автомобил “Ауди А 4”, с бургаска регистрация, управляван от 56- годишен немски гражданин, постоянно пребиваващ в България блъска спрелия на автобусна спирка автобус на градския транспорт “Соларис Урбино”. При тестване на водача на лекия автомобил за употреба на алкохол, дрегерът отчел - 1,84 промила. Немският гражданин е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Отново вчера около 21.20 ч. на пътя между село Миролюбово и село Изворище служители от Второ Районно управление - Бургас спрели за проверка лек автомобил “Мазда 3”, с бургаска регистрация, управляван от 48-годишен мъж от село Изворище, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 1.35 промила. Водачът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

На 15 август около 11.50 ч. на кръстовището на бургаските улици “Струга” и “Даме Груев”, лек автомобил “Тойота Рав 4”, с бургаска регистрация, управляван от 68- годишен бургазлия / тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била с положителен резултат за бензодиазепини, взети са кръв и уриназа химичен анализ/, преминавайки на червен сигнал на светофара блъска правомерно преминаващия по велосипедната пътека на зелен светофарен сигнал 30-годишен бургазлия, управляващ електрическо превозно средство. Мъжът с мозъчно сътресение / комоцио/, без опасност за живота, е настанен за лечение в болница “Сърце и мозък”. Водачът на лекия автомобил “Тойта” е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.