Какво толкова съм направил, че прибрах двама скитника вкъщи. Не съм извършил никакво престъпление. Това заяви пред Бургаския районен съд Бяндо Милев, който е обвинен за намиране на трима мъже, които настанил в дома си с цел да бъдат използвани за просия. Припомняме, че той беше задържан, след като Динко Вълев от Ямбол оповести клип как разобличава и удря инвалид-менте пред супермаркет в Равда. Днес съдът в Бургас гледа мярката за неотклонение на Бляндо Милев.

„Бях на ръба на смъртта, едвам се отървах от рака. С чисто сърце казвам, че никой не съм карал. Двамата ми даваха по 100 лв за сметките.“, каза още Бяндо Милев. Той заяви, че единият му е бил зет. „Дайте ми гаранция, гривна, аз няма да напусна дома си.“, добави той.

Прокурорът поиска задържане под стража. Двамата адвокати на Бяндо оспорваха, представиха епикризи, че той има рак на простата, 4 стенда, диабет и хипертония. Бил пенсионер по болест, имал експертно решение на ТЕЛК. Защитата поиска съдебно-медицинска експертиза за това съвместимо ли е здравословното му състояние с условията на ареста.

Прокурорът счете искането за неоснователно, защото в ареста има медицинско обслужване, а при нужда може да бъде изведен от ареста. Адвокатът обаче настоя за мнение на специалист.

Държавното обвинение посочи, че има опасност, ако е на свобода, да извърши ново престъпление. Възползвал се е от лица в затруднено материално положение.

Адвокатът му каза, че е приютил няколко лица, които са му плащали минимален наем. Те са се занимавали с просия но това не значело, че са имали уговорка за дял от просията.

Районният съд в Бургас взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Бяндо Милев. Какво каза той в кулоарите пред журналисти, вижте във видеото: