В няколко поредни уикенда през юли и август експозиционен център "Флора" - Бургас ще бъде домакин на изложба с гигантски африкански охлюви. В зала 6 ще можете не само да видите, а и да докоснете тези истински великани по стандартите на своя вид.

Разнообразието от форми и размери сред сухоземните охлюви е поразително – те могат да бъдат с черупки, без черупки, кръгли, спирални, винтообразни, с фантастични цветове на телата и къщичките... Най-големи обаче са африканците от групата "ахатини" и с основание те представляват основна част от изложбата.

Редом с "чудовищата" ще видите и няколко по-малки, но впечатляващи вида от различни краища на света. Тези същества ще се сторят интересни на всички природолюбители. Никак не са срамежливи, така че ще ги видите извън черупките и в движение.

Изложбата ще гостува само през уикендите на юли и август, така че не пропускайте шанса да я разгледате! В залата ще ви посреща и разказва подробности за живите експонати Ростислав Траянов от Giantsnailmania Охлюварникь GALS.

График на изложбата:

Юли - 7, 8, 9, 14, 15,16, 21, 22, 23

Август - 4, 5, 6, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26, 27

Билети на място!

Работно време: от 10:00 до 19:00 ч.