Едно от златните деца на Бургас Анабел Атанасова - завладя още един спорт,Въздушна Акробатика

На провелото се състезание в Созопол Анабел завоюва бронзов медал след соло изпълнение. Александър Борисенко - треньор на клуб AeriаlSlics Aqks, е дългогодишен участник в представления на трупата си в Цирк Дьо Солей.

На престижният конкурс International Art Sea Olympic Harmoni and Power, който се проведе в Амфитеатъра в Созопол на 01.07.2023 г, Анабел Атанасова се представи блестящо,завоювайки поредно отличие, след като се занимава с този спорт едва от три месеца.

Припомняме ви,че Анабел е състезател и в Националния отбор на България по Карате Киокушинкай с треньор двукратният световен шампион Гергана Апостолова-Костова.

Макар и малка, тя вече е с обществена позиция. Наскоро Анабел помогна за задържането на пиян водач с 2.78 промила алкохол. 10-годишното момиче осуети поредния инцидент на пътя.

На 6 януари следобед Анабел излиза от училище “Константин Преславски”. Забелязва мъж, който лъкатуши и държи шише с алкохол. Детето го проследява и вижда, че се качва в паркиран наблизо автомобил. Когато баща му пристига, то веднага споделя какво е видяло.

“Първоначално не обърнах внимание и потеглихме. Но в този момент кола тръгна срещу нас в насрещното - оказа се, че шофьорът е същият мъж, когото дъщеря ми е видяла”, разказва бащата на Анабел - Тихомир Атанасов. Той спира движението по булеварда, насочва автомобила с пияния мъж към близък паркинг и със своя джип застава плътно зад него, а Анабел звъни на телефон 112.

Така, извършвайки граждански арест, баща и дъщеря не допускат почерпеният шофьор да продължи и най-вероятно да предизвика поредното меле на пътя. Още повече че районът, в който се разиграва случката, е много оживен - наблизо има училище, детска градина и парк, пълен с майки с малки деца.