Най-запалените фенове на Джулай морнинг вече окупираха плажа в Бургас в очакване на много емоции при посрещането на първото юлско слънце. Цели компании са на пясъка, снабдени с палатки, дърва и настроение за купон. На сцената до Моста вече започна и концертната част.

Неизменната традиция първото утро на юли да се празнува на бургаския плаж ще продължи до сутринта. Под звуците на красивата песен на Uriah Heep – "July mоrning" – първите слънчеви лъчи отново ще се превърнат в символ на новото начало и надеждата.

По инициатива на Община Бургас и с безценната съорганизаторска помощ на Марияна Добрева от група "Силует", и тази година феновете ще изживеят силни емоции на брега на морето. Поканени са както утвърдени, така и изгряващи нови групи. Общото между тях е това, че винаги държат на високо ниво купонджийското настроение. Една от гостуващите групи е WICKEDA – любимци на няколко поколения, винаги свежи и забавни. Стилът им, който трудно може да се побере в строги граници дори и от самите музиканти, представлява смесица от рок, ска, реге, фънк и др. Ще чуем още: COOL DEN, LEK CITY CASE, LEMON BOX, VAICHO`S PROJECT, MR. VAGABOND, Шантаж. В купона се включват и училищни банди: ВНАПРЕДВИД, DO NOT DISTURB, SCARLET CLOUDS, HELLBOUND.