Собствениците на туристически автобуси в Гърция настояват за спешни мерки, за да се премахнат опашките на границата. Те призовават за повече гранични служители за обработка на документите на пристигащите.

До няколко часа се чака за преминаване на границите с България и Северна Македония, което води до оттегляне на туристите от Северна Гърция, заяви пред медиите председателят на Съюза на собствениците на туристически автобуси.

Туристическите агенции констатират, че има отлив на групи с туристи, които не желаят часове да стоят на границата и се насочват към други балкански страни. С 30% са намалели резервациите поради опашките на границите, съобщава "Български новини".

Собствениците на туристически автобуси приканват правителството да се вземат спешни мерки за облекчаване трафика по границите през туристическия сезон, като се осигурят повече гранични служители.

Туристите пристигат с ограничено време за почивка и не желаят да прекарват по ден на границата за влизане и още ден на излизане от страната, коментират и шофьорите на туристическите групи.