Състоянието на Специализираната болница за рехабилитация в Котел е много тежко, съобщи пред БНР директорът ѝ д-р Цветан Влахов. Спрян е и приемът на пациенти, макар и временно.

По думите му персоналът постоянно напуска, а няма нови служители. "През май напуснаха всички рехабилитатори, физиотерапевтът, логопедът и други", посочи той.

"Стигна се до положение, че ние няма как да приемаме пациенти, защото трябва 24-часово обслужване и да има кой да извършва рехабилитационна дейност. От гледна точка на медицината няма как да се приемат пациенти. В момента останаха 8-9 служители общо с администрацията".

По думите му приходите на болницата идват по линия на клиничните пътеки. От държавата не се получава нищо. Според него такива болници трябва да минат на бюджетно финансиране, защото парите от клиничните пътеки не стигат.

Приходната ни част в последните 6 месеца са около половината, необходими всеки месец, за да се покриват разходите, подчерта д-р Влахов. По думите му натрупаните задължения до момента са над 300 хил. Той отбеляза, че кризата е започнала след началото на пандемията.