Едно младо и амбициозно момиче, което направи впечатление на бала в Бургас преди 6 години – Виолета Тенева, с амбициозната си и ясна цел, показа, че младите могат да градят бъдещето си. През 2017 година възпитаничката на НЕГ „Гьоте“ заяви, че стремежът й е мащабен и отговорен – да промени бъдещето и по-специално - образователната система. За разлика от повечето свои връстнички, тя не се стремеше към образование в Германия – стоматология, психология и т.н., а у нас – в София, където да учи филология. Целта й бе да стане учител (ВИЖТЕ ТУК).

Днес Виолета не е забравила думите си тогава и се свърза с БургасИНФО, за да сподели как се е развил животът й след бала.

„По повод вчерашния голям български празник и абитуриентите, които виждам по улицата, реших да споделя и аз една моя радост с Вас - вече 6 години сбъдвам мечтата, за която Ви разказах тогава в интервюто. Завърших успешно Английска филология в Софийски университет. Преподавам английски и немски както на малки и големи деца, така и на възрастни. Скоро имам намерения да започна и магистратура в Нов Български университет.

Мечтите се сбъдват! Ние само трябва да мечтаем.“, написа ни Виолета. Ние продължаваме да й желаем успех!

На снимката е Виолета на бала си в Бургас през 2017 г.