Едно крехко момиче заяви ясната си цел по време на бляскавото дефиле на абитуриенти край Пантеона в Бургас. Тя не мечтае да учи в чужбина, да има скъпи дрехи и коли. Стремежът е далеч по-мащабен и отговорен – да промени бъдещето и по-специално - образователната система. Това е Виолета Тенева, която, въпреки че завършва авторитетната ПГНЕ „Гьоте“ - Немската гимназия, иска да учи английска филология. За разлика от повечето свои връстнички, тя не се стреми към образование в Германия – стоматология, психология и т.н., а у нас – в София, където да учи филология. Целта й е да стане учител.

„Уча английски от 6-годишна. Искам да стана учителка. Липсват млади хора в образователната система. Смятам, че трябва да я променя и хората, които вече са на възраст, да могат да се пенсионират спокойно, да ги заместят млади хора. Искам да променя бъдещето. Аз съм си решила!“, каза Виолета пред БургасИНФО.

За купона на бала си тя бе избрала да пътува скромно – със семейния автомобил, вместо да залага на скъпи и ефектни возила. Това обаче изобщо не й пречи да има ясна мечта. Желаем й успех!