Авиомузей Бургас за поредна година ще отбележи Международния ден на авиацията и космонавтиката. По този повод на посетителите ще бъде осигурен свободен достъп до експозицията на 12 април. На тази дата през 1961 г. космонавтът Юрий Гагарин излита и прави с кораба „Восток“ една обиколка около Земята. Целият космически полет е продължил 1 час и 48 минути, но остава завинаги в историята на човечеството като първи по рода си.

Авиомузей Бургас ще отбележи специалния ден с откриване на изложба „Мирно небе“, включваща творби, участвали в Националния конкурс с международно участие за детско и ученическо творчество „На мира в света”. Реализацията на изложбата е осъществена със съдействието на Областна управа и Община Бургас, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюз на ветераните от войните на България, Военно оръжие, Регионално управление на образованието, Регионален държавен архив, Регионален исторически музей, Регионална библиотека “П.К. Яворов”, Военен клуб Бургас.

През по-следващия уикенд посетителите ще имат възможността да дегустират космическа храна. Дегустацията ще се състои от 12:00 до 14:00 часа на 14 и 15 април.

Авиомузей Бургас ще посрещне най-светлия християнски празник Великден с мероприятия, които ще продължат през целия ден на 14.04 (петък) и 15.04 (събота). Поканени са всички желаещи. На 16.04 Авиомузей Бургас няма да работи. За празничните дни се подготвят интересни игри, забавления и вълнуващи емоции.

На 14.04 се включете в програмата, която започва от 10:30 сутринта с творческа работилница. В 13:30 следва играта търсене на яйца, а в 15:00 часа децата ще имат възможността да влязат в ролята на пилот и ръководител на въздушно движение.

На следващия ден Авиомузеят ви очаква отново в 10:30 с творческа работилница, а в 11:00 часа за всички посетители е подготвена беседа на тема „Космонавтите от близкото минало“, която ще продължи през два часа. От 13:30 до 16:00 часа всички малчугани ще могат да се включат в организираните игри.