Изборният ден протича нормално. Към момента няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, заявяват от МВР.


Според обобщените данни, към 15 часа днес са получени общо 691 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 138 наказателни производства, от тях 135 по чл. 167 – 169 г от НК, от които 34 бързи производства.

Български лични документи

За периода от 28 март до 14 часа на днешния ден служителите от звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали общо 661 удостоверения.

Гранична полиция

Към настоящия момент оперативната обстановка в зоната на отговорност на ГД „Гранична полиция“ е нормална. Създадена е организация за нормалното функциониране на граничните пунктове в изборния ден. Трафикът през отделните ГКПП е интензивен съобразно спецификата на всеки един от тях, при необходимост има готовност за периодично въвеждане на облекчени проверки.
Интензивен е трафикът от товарни автомобили при излизане от страната през ГКПП „Видин - Дунав мост“, ГКПП „Дунав мост – Русе“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Оряхово“ и ГКПП „Ферибот Никопол“. Пропускателната дейност през останалите ГКПП се осъществява при нормална интензивност.

Пожарна безопасност

За времето от 21 часа вчера до 13.30 часа днес на територията на страната не са възниквали произшествия, свързани с произвеждането на изборите.