Деветгодишният Божидар Велизаров Томов е не само дете, той е истински борец. Момченцето е радост за родителите си, които един ден през 2017 г. неочаквано получават тежък удар. Докато Божидар си играе, внезапно се парализира. Причината е неизвестна, а предполагаемото заболяване, довело до усложнения, може би е енцефалит. Семейството на детето прави всичко по силите си, за да му помогне. А от днес започва нов етап в живота на Божидар.

„Предстои му операция на тазобедрените стави и удължаване на сухожилията в Турция на 8 април. Вече има деформация на тазобедрените стави и доста силна спастичност в долните крайници, а от там и контрактури. Влоши се и загуби това, което бяхме постигнали през последните години главно в походката”, сподели пред Бургасинфо майката Соня Любенова.

Семейството почти е събрало парите за операцията, но това не е всичко. След това детето ще се нуждае от средства за прегледи и рехабилитация, която вероятно ще е в Турция на стойност около 180€ .

„Детето ще седи 6 седмици в гипсово корито и възстановяването ще е дълго и трудно, но с надежда и вяра към по-добро”, сподели майката Соня.

Затова всеки, който иска да помогне на това дете герой, може да го направи, като преведе средства по банковата сметка, посочена на снимката.