Служители от Пето Районно управление – Бургас са задържали 36-годишен криминално проявен и осъждан мъж от новозагорското село Езерово и 26- годишен мъж от несебърското село Гюльовца.

Според ОДМВР Бургас те имат серия провинения. На 22 срещу 23 февруари през задната дясна врата проникнали в купето на лек автомобил „Мерцедес GLC”, с бургаска регистрация, собственост на 36-годишна бургазлийка, като отнели : сумата от 100 лева и два чифта маркови слънчеви очила (на обща стойност 1 000 лв.). Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. За времето от 25 до 27 февруари след демонтиране на прозорец от PVC дограма, извършили кражба на външно и вътрешно тяло на климатик, както и на малък хладилник, от метален павилион, предназначен за медицински пункт, разположен на плажната ивица в кв. “Сарафово”/ откраднатите вещи са намерени и иззети. На 27 срещу 28 февруари чрез взломяване на входната врата проникнали в партерното помещение на частен дом в кв. “Сарафово”, разположен на ул. “Брацигово”, обитавано от 52-годишен бургазлия, като откраднали : два електрически скутера и гедоре / “гедоре”-то е открито и иззето, както и една от откраднатите електрически триколки – иззета е от несебърска заложна къща/.

Двамата задържани направили пълни самопризнания за извършените деяния. Работата по случаите продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.