Общинският съветник от СДС Станимир Апостолов застава начело на листата с кандидати за народни представители от Бургас на партията на Петър Москов „Консервативно обединение на десницата“ . В листата, която е от 8 души, има и други емблеми на СДС, като един от първите общински съветници на партията – Мария Маркова, Румен Гърков и Веселин Стоянова. Станимир Апостолов е бил поканен да оглави листата лично от Петър Москов.

„За мен е чест да водя тази листа. Ние сме дясно ориентирани хора с демократично мислене. Хора, които винаги са отстоявали ценностите на християндемокрацията. Това обединение остана единственото в политическото пространство, което да защитава и да проповядва консервативните ценности. Съгласих се да стана част от листата, заради събитията в СДС от миналата година по това време”, заяви Апостолов. Припомняме, че тогава националното ръковдство на СДС, което местните седесари неведнъж критикуваха, изключи бургаската структура под претекст, че не са платили членския си внос. Докато те опитваха да възстановят правата си, доскорошният председател на ДСБ Бургас адв. Иво Баев изненадващо обяви, че от няколко дни е общински председател на СДС Бургас.

„От СДС за съжаление не остана нито съюз, още по-малко демократичен, защото какъв съюз е след като изключва цели организации? Съюзът събира, а ръководството изключва. Силата е в хората и в представителството на хората, а на настоящото ръководство силата му е да вкара председателя на депутатската банка. Без коментар за демократичен. Начинът, по който бяхме изключени най-малкото е демократичен. Затова приех с отговорност да водя листата на „Консервативно обединение на десницата“, тъй като и колегите от ДСБ в момента са в сериозна ляво-либерална прегръдка и за десните хора реално не остава политическо представителство”, споделя Апостолов.

Ето и цялата листа на „Консервативно обединение на десницата“

1.

Станимир

Димитров

Апостолов

2.

Димитър

Петров

Сяров

3.

Тодор

Димов

Георгиев

4.

Мария

Борисова

Маркова

5.

Милен

Димитров

Дерменджиев

6.

Веселин

Весков

Стоянов

7.

Снежина

Пламенова

Желязкова

8.

Румен

Панайотов

Гърков