Девет от пострадалите в катастрофата на АМ Тракия в неделя мигранти са оставени за лечение в болницата в Стара Загора. Сред тях е и 11-годишното дете. Няма опасност за живота им.

Продължава и разследването на инцидента. Предстои да бъдат прегледани камерите по магистралата и по пътищата в района на границата с Турция, за да се установи откъде точно са влезли мигрантите.

Възможните маршрути, по които са се движили, са два - от Свиленград и Малко Търново. Вчера при инцидент на магистралата с бус, натоварен с мигранти, загина 1 човек, а десетки бяха ранени. Само през вчерашния ден бяха задържани още 2 буса, прекарвали мигранти.

Вчера в болницата в Стара Загора са били докарани 31 пациенти след катастрофата. Първоначално е имало данни за 15 души, които са оставени за наблюдение в болницата. Към тази сутрин броят на пациентите, които остават за лечение в здравното заведение е 9. Това съобщи на брифинг директорът на Старозагорската университетска болница Йовчо Йовчев.

"Един се намира в Клиниката по интензивно лечение и реанимация, останалите са разпределени в клиниките по неврохирургия, гръдна хирургия и ортопедия. 12-годишното дете остава в клиниката по реанимация. След направените изследвания има подобрение на излива, който имаше в областта на белите дробове. Останалите пациенти са стабилни и без опасност за живота", уточни Йовчо Йовчев - директор на УМБАЛ - Стара Загора.

Източник и кадър БНТ