Общинският съвет в Несебър взе решение да задели 15 000 лв. в помощ на пострадалите при разрушителните земетресения в Турция. Предложението беше внесено от представителя на ПП ГЕРБ в местния парламент Христо Яръмов.

„В нашата страна вече са започнати редица акции в помощ на пострадалите от земетресението, в това число - Български червен кръст, политически организации, доброволци и др., като се събират дрехи, храна и се осъществява финансова подкрепа чрез изпращане на смс-и и преводи по специална дарителска банкова сметка. Считаме, че Община Несебър също следва да бъде съпричастна, като подпомогне пострадалите от това жестоко бедствие лица с финансови средства“, посочват в мотивите си ПП ГЕРБ в Несебър.

Първоначалната идея беше помощта да е в размер на 10 000 лв., но след дълги дискусии съветниците решиха, че ще увеличат предложената от ГЕРБ сума и ще отпуснат още 5 000 отгоре.

„За нас няма значение кой е направил предложението. Важното е, че се взе решение да се отпуснат средства и ще се помогне на бедстващите хора. Трагедията е наистина голяма, ще е нужно много време нашите съседи да се съвземат, затова всяка една помощ – била тя финансова, материална или морална, е от значение. Радваме се, че Несебър се включва с подобна инициатива“, коментира общинският съветник от ПП ГЕРБ Христо Яръмов.