15-годишната Таня Сурчева от Бургас продължава своята 7-годишна битка с тежко онкологично заболяване. Момичето спешно трябва да се подложи на трета животоспасяваща операция в Германия. Специалистите от клиниката там са категорични, че всеки ден е от значение за състоянието на детето, а най-добрият срок за неотложната операция е до края на февруари.

„Тани е много смела и мечтае да стане лекар, за да помага на други дечица, които са изправени пред трудни изпитания. През последните години се обучава индивидуално, радва се на подкрепата на своите учители и съученици от ПМГ „Акад. Никола Обрешков”, както и от възпитателите и приятелите от „ОУ Васил Априлов”. Те са до нас от първата кампания. Благодарим от сърце на бургаските медии, на бургазлии, които имат големи сърца, на талантите, които се обединиха в благотворителния кoнцерт.” Това споделиха близки до семейството на Тани.

Офертата от клиниката е 30 400 евро само за операцията. Тя не включва болничния престой на Тани и консумативите по време на операцията, както и престоя на родителите, които трябва да присъстват там.

Редица бургаски творци се обединяват в благотворителна кампания и инициират концерт –спектакъл в Културен дом НХК. Събитието е с вход 10 лева, на 26 февруари от 17:00 часа. На сцената ще видите музикални и танцови изпълнения от Танцова школа „Дюн“, Танцова формация „Петлите”, Танцова школа „Ди Ем Джи”, Танцов ансамбъл „Звездички”, Детски хор „Милка Стоева“, Славееви гласове „ОУ Васил Априлов”, Балетна школа „Марина Змемева”, Вокална група „Морски песъчинки”, Вокална група ОУ „Братя Миладинови”, Даниел Папазов, Теодора Стоянова, спортните двойки Миа Николова – Алексей Рогачев, Марина Комариева – Мартин Сободжиев и др.

През 2016 година стартира първата кампания по повод набиране на средства за операция на тумор в главичката на Тани. Тя е направена в Хановер. След това детето е преминало през нужното лечение.

През 2019 година лекарите в същата клиника са поставили VP Shint на Тани. Сега трябва да се направи трета операция за подмяна на този VP Shint, защото той не работи.