Крадец е бил хванат да краде дървен материал от БКС в Камено, но се размина с последствия за кражбата. „ Това е един от "положителните" примери, които дават държавата и институциите за разрастване на битовата престъпност“, коментираха от Общината.

Кметът Жельо Вардунски установил, че от складовете на БКС е извършена кражбата на дърва – около 2 куб. м., на стойност 210 лева, от лицето Илия Стефанов от село Свобода, община Камено.

От снетите обяснения от Илия Стефанов е станало ясно, че той си признава, че е извършил деянието. Дървеният материал Стефанов е изгорил, за да се стопли.

„С оглед вида и стойността на причинената щета, която стойност е под една минимална работна заплата към момента на извършване на деянието, приемам, че макар и формално да се осъществени признаците на предвиденото в закона престъпление, поради своята малозначителност деянието е с по-ниска степен на обществена опасност, поради което считам, че се касае за малозначително деяние по смисъла на чл. 9 ал.2 от НК и са налице основанията на чл. 218 б от НК.“, е заключението на Районната прокуратура по случая.