Пролетно време с дневни температури от 18 до над 20 градуса ни чака цяла седмица. Това прогнозира пред “Труд news” метеорологът Петър Янков. Малък Сечко ще напомни за себе си едва през уикенда, когато се очаква понижение на температурите, дъждове и мокър сняг в различните части на страната.

В понеделник ще бъде ветровито. В североизточните райони ще превали джъд, а в Предбалкана - дъжд и сняг, но за кратко, тъй като вятърът ще отнесе бързо облаците на изток, над Черно море, посочи Янков. Температурите след тази хладна вълнѕ ще са малко по-ниски сутринта - от нула до 5-6 градуса.

“От вторник ще започне повишение на температурите, като през цялата седмица ще се движат между средно 18 и 20 градуса. Специално във вторник и сряда ще има повишение следобед до 22-23 градуса в населените места северно от планините”, посочи Янков.

В края на седмицата, още в петък, се очакват превалявания от дъжд, като събота ще премине нова облачна вълна. “Това ще донесе чувствително захлаж­дане и през уикенда се очертава да вали дъжд и сняг във високите западни полета, в останалата част от страната - дъжд, а в планините - мокър сняг, пролетен, бих казал, който няма да повлияе на снежната покривка в планините, която ще бъде намалена и без това доста през предишните дни”, обобщи метеорологът.