„Васил Левски остава за нас и за бъдещите поколения пример, който да следваме. Да не прекланяме глава пред трудностите, но да отдадем преклонение и да сведем глави в почит към неговото дело и героизъм“, каза кметът на Община Камено Жельо Вардунски по време на церемонията по повод годишнината от обесването на Апостола на свободата. В своето обръщение, той припомни съдбовните исторически събития от преди 150 години.

Десетки жители, сред които и много деца с цветя в ръце, се събраха пред паметника на Васил Левски. Венци бяха поднесени от Община Камено, от кмета Жельо Вардунски и екипа на администрацията, от председателя на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев, от ръководството на СУ „Христо Ботев“, от тракийското дружество „Одринска епопея“ в Камено.

Церемонията се превърна в трогателно събитие, благодарение на 6-годишния Никола Георгиев от Камено, който по свое желание излезе пред събралото се множество и изнесе кратък на просълзяващ рецитал от стихове и песни в чест на Апостола на свободата.

„Мечтая, когато порасна да съм като него. Искам да съм силен и смел и да браня моята страна България“, каза накрая момчето.