Големият победител в 12-то издание на Никулденския конкурс на сайта Gramofona.com е разказът „Улов“ на Иван Сухиванов.

Второ място печели разказът „Морето в тях“ на Славея Семова от Горна Оряховица. Трето място е за разказа „Даровете и дарбите на морето“ на Магда Борисова.

Раздадени бяха и поощрителни награди. Наградата на Ченгене скеле е за разказа „Илийката“ на Гочо Гочев. Ваучер на магазин „Синхрон“ печели разказът „Рибари“ на Милен Нанков от Ловеч.

Комплект книги от издателство „Либра скорп“ и раница получи младата бургаска писателка Пролетина Палова за разказа „Морска прегръдка“.

Наградите бяха раздадени на изискана церемония в Изложбената зала на НХА в Магазия 1 на Пристанище Бургас с водещ журналистът от радио Power FM Петър Генчев.

Оценител на разказите е бургаският писател Динко Динков, който е един от първите победители в нашия конкурс.

Той е избран лично от Ваньо Вълчев, който години наред безпристрастно избираше най-добрите разказвачи. Ваньо Вълчев си остава сърцето на конкурса на Gramofona.com.

А магията да разкажеш за някоя рибарска лакърдия обхвана и официалните гости на церемонията.

Почти сигурно участие за следващото издание обещаха областният управител проф. Мария Нейков, почерният консул на Австрия доц. Радостина Иванова, зам.-кметът на община Бургас Диана Саватева и директорът на Пристанище Бургас Диан Димов.

Източник и снимки: Gramofona.com