Мигрантите, от които 18 починаха от задушаване, са изчакали камиона в района на Ямбол, където са били натоварени. Минали са границата със стълба. Стигнали са до село Локорско, като са се задушили. Оглеждаме 18 трупа и 34 оцелели граждани от Афганистан, по техни данни. Тези 34 се разпитват от Национална следствена служба и им се оказва медицинска помощ в съответните лечебни заведения. В момента се извършва оглед 10 следователи от Националната следствена служба, прокурори, колеги от МВР. Иззели сме 16 броя ДНК следи от камиона, което означава, че ще установим по несъмнен начин кой е шофирал камиона, кой е бил в него. Нямам никакво съмнение, че ще установим кой е извършител на това злодеяние, на тази каналджийска дейност, довела до смъртта на 18 невинни граждани, макар и не наши. Това съобщи на брифинг зам. главният прокурор Борислав Сарафов.

Провеждат се съвместни действия в три адреса, както в София, така и в провинцията. Претърсват се домовете на тези, които са заподозрени.

„Ще ги подложим на разпознаване, ще ги подложим на анализ на 16 проби от ДНК следи. В момента са в собствените им домове, в които се провеждат следствени действия и се претърсват следи от престъпна дейност.“, добави Сарафов.

Атанас Илков от ГДНП съобщи, че вече има четвърти задържан.
По данни от прокуратурата собствениците на камиона са от Бургас, съобщи Нова тв.