Екипът на Бургаска художествена галерия „Петко Задгорси“ се присъединява към каузата „Да помогнем на Стефчо да проходи“, която докосна сърцата на хиляди бургазлии. По този повод, ако посетите изложбената зала на галерията идния вторник, 21 февруари, от 09.00 до 14.00 часа, ще помогнете на 7 –годишния Стефчо, който пострада след автомобилна катастрофа. Закупувайки си билет ще имате възможност да разгледате експозицията от шедьоври на Владимир Димитров – Майстора и в същото време ще подкрепите кампанията.

Пред касата на галерията също е поставена дарителска кутия, в която всеки посетител може да остави средства.

7-годишният Стефан от Бургас е изправен пред най-голямото изпитание в живота си.

След катастрофа на 1 ноември 2022 г. той получава тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което изгуби чувствителност и движение от гърдите надолу.

Направени са консултации с лекари-специалисти както в България, така и в чужбина. На този етап шансът за възстановяване на Стефан е само и единствено в интензивна и ежедневна рехабилитация в специализирана клиника. Подходящи лечебни заведения, които разполагат със специалисти и необходимата апаратура за извършване на процедурите, има в Германия, Словакия и Израел. Семейството на Стефчо все още очакват оферти от Германия и Израел. Офертата от страна на клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лева, без да включва транспортни разходи. На Стефан ще са му необходими серия от подобни сесии ежегодно, за да има смисъл и резултат лечението му.

Вече са поръчани специални протези за крачетата на стойност 1300 лв, които да държат ставите изправени и да се избегнат контрактури и усложнения. Необходимо е да се поръчат още два вида протези, с които той да може да бъде изправян поетапно. Те са на стойност над 30 000 лв.

Тъй като Стефчо ще бъде първокласник през септември, ще трябва да се закупи и специален стабилизиращ стол, за да може да посещава училище и пребиваването му там да бъде безопасно за неговото състояние. Позициониращите столове са на стойност между 2 000 и 4 000 лв.

Това са само част от разходите, които предстоят на семейството.

Средства може да дарите и по сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова
Пощенска банка