Сезонът на туристическите събития в България за 2023 година бе открит с 39-то издание на Международното туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА. Най-престижният туристически форум у нас събра над 250 изложители от 15 държави. Община Поморие също е част от събитието, представяйки региона като прекрасно място за целогодишен туризъм, с богато историческо наследство, наситена културна програма, уникални природни дадености и възможност за балнео и спа лечение в модерни комплекси. Сред рекламните материали на щанда са изложени също качествени поморийски вина и лечебни продукти от луга и морска сол.

Сред гостите на приветливия поморийски щанд вчера бяха министърът на туризма д-р Илин Димитров и председателят на БРТА Соня Енилова. До утре екипът на общинското звено „Туризъм“ ще посреща посетители – потенциални партньори и туристи.

Ефективният и удобен формат на международната борса е чудесна възможност за демонстрация на новостите; за обмен на актуална информация за тенденциите в туризма – в България, на Балканите и по света; за установяване на ползотворни контакти и изграждане на перспективни партньорства, разширяващи границите на туристическите пазари.