Двама души загинаха и трима бяха ранени в автомобил, обърнал се край Враца. Тежката катастрофа стана вчера около 6,20 ч на остър завой на Оряховско шосе близо до входа на града.

В ранния час петима мъже от врачанското село Добролево отивали с автомобил “Форд” на работа в София. Колата се движела с висока скорост по заскрежения заради минусовата температура път. На един от опасните завои гумите поднесли, шофьорът не успял да овладее волана. Фордът излязъл встрани от платното, преобърнал се странично и се забил в група крайпътни дървета. Ударът е бил толкова силен, че двама от пътниците - на 33 и 40 години, издъхнали на място.

По чудо шофьорът и още един от пътуващите в колата са се разминали само леки наранявания. Друг младеж обаче е бил откаран в тежко състояние във врачанската болница. Веднага след инцидента пристигнали две пожарни и две линейки. Наложило се да бъдат разрязани смачканите ламарини на форда, но спешните медици само установили смъртта на двамата мъже.

Вчера не стана известно какви са резултатите от пробите за алкохол и наркотици на шофьора, както и дали е бил засичан за нарушения.