Започва международната седмица на брака. Тази година темата на конкурса към събитието е „Оцени своята половинка”. Инициативата се провежда за 12-и пореден път.

„Понякога ни трябва една добра дума, която да осветли деня ни. И именно това е смисълът на инициативата, която е стартирала преди повече от 25 години в световен мащаб. В Англия е започнала първо. Да си припомним какво ни е накарало да се влюбим един в друг, какво сега ни е необходимо, за да продължим да сме щастливи, удовлетворени в брака си, да не взимаме човека до нас за даденост, а наистина да правим онези малки жестове”, обясни Михаела Джоргова, психолог и координатор на екипа на „Седмица на брака” в България.

Инициативата се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в близо 30 страни по света. Целта е да се помогне на съпрузите да обръщат повече внимание един на друг.

„Всеки от партньорите трябва да каже какво го е привлякло и какво продължава и днес да го привлича в партньора му. Заедно със своя снимка, от колко години са семейни, да ни го изпратят на Facebook страницата на инициативата на „Седмицата на брака”, призова още Михаела Джоргова.