50-годишен бургазлия е задържан за срок до 24 чака от служители на Второ РУ- Бургас по преписка, образувана за системно нехуманно отношение към гръбначни животни. Полицията се е самосезирала на база няколко видеоклипа с жестоко отношение към различни животни, публикувани в профила на бургазлията във фейсбук. Към служителите на реда са се обърнали и множество зоозащитници, както и представители на медиите. Своевременно проведените оперативно-издирвателни действия доведоха до установяване самоличността на бургазлията, адресите на пребиваването му, както и местоработата. Задържан е със заповед за полицейско задържане за уточняване на детайли по създаването и разпространяването на видеоклиповете с нехуманно отношение. Предстои събраните по случая данни да бъдат докладвани в бургаска районна прокуратура.

Припомняме, че садизмът предизвика буря от реакции с клип, в който се вижда как измъчва с нечовешка жестокост вързано коте и с глава, вкарана в капан.

„Какво са случи, ма? Случи ли се нещо? Какво ще кажеш? А ли? Кофти ли е, ма? Много станахте в района, ма! Как е така? Е... вашта мама...“, със садистична злоба говори мъчителят.

Защитниците на животните веднага призоваха да се подават сигнали до полиция и прокуратура, за да бъде установен и задържан насилника. Предполага се, че той е от бургаския ж.к. „Славейков“, блок 15, но имал имоти и извън града.

Освен двата клипа, които взривиха социалните мрежи, имало и още кадри, които показват как мъчителят гори животинки живи.