Предприемчивото семейство от странджанското село Индже войвода Димитър Станчев и Ралица Кунева бяха посрещнати с аплодисменти пред сградата на ОД на МВР в Бургас. Техни приятели и съмишленици организираха днес протест, тъй като в това сдание се намира и подразделението на ДАНС в морския град.

„Няма да се предаваме, ще се борим за мечтата си”, каза, Димитър Станчев като видя мощната подкрепа, дошла от хора както от село Индже войвода, така и от Созопол, Царево и Бургас.

Младо момиче ги посрещна с букет, оцветен с цветовете на националния трибагреник. Димитър Станчев падна на колене от признателност към събралите се хора. Друг мъж развя националното знаме. На някколко пъти Ралица бършеше очите си, виждайки истинската подкрепа от хората.

„Не се е отчел там, където трябва. Държавата е разграден двор, умишлено се държи две години без правителство, за да може някой държавен мишок да изтезава отрудените хора - баща и майка на 4 деца. Така си обяснявам тези проверки. Къде са наказаните, които с европейски средства си направиха хотели – уж къща за гости? Някой осъден, влязъл в затвора? Но Христо и Ралица са най-големите „престъпници”. Аз не смятам, че двама отрудени люде като Христо и Ралица застрашават националната сигурност”, каза общественикът от Созопол Христо Бардуков.

Припомняме, че семейството влезе в медиите в началото на тази седмица, когато обяви, че са принудени да затворят известната пчеларска ферма „Странджа”. Димитър Станчев каза, че не може да се работи под натиска на постоянни проверки, инициирани от ДАНС Бургас, от които все още няма и представа какво е заключението.

Какво казаха Митко и Ралица пре хората на протеста днес, вижте във видеото.