Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа Стойчо Радев, известен с прякора Камбаната, обвинен в неизпълнение на съдебна заповед за незабавна защита и следене при условията на домашно насилие. Според прокуратурата той е нарушил посочената заповед, тъй като е приближил жилището на защитената от съда жена на разстояние по-малко от 100 метра от нейния дом. Престъплението е осъществено на 08.01.2022 г. в Бургас.

Той е обвинен и за това, че системно е следил защитената жена, преследвайки я и показвайки й, че е наблюдавана и това би могло да възбуди основателен страх за живота или здравето й. Деянието е извършено при условията на домашно насилие. Престъплението е осъществено в периода от началото на м.декември 2022 година до 08.01.2023 г.

Предстои Районна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че на 8 януари вечерта в Пето Районно управление – Бургас бе получено съобщение за неизпълнение на заповед за незабавна защита, осъществено спрямо 41-годишна руска гражданка, живееща на ул. “Копривщица” № 27. Рускинята заявила, че бившият й мъж – 43 годишен криминално проявен и осъждан мъж от село Оризаре, срещу когото има издадена незабавна заповед за защита от Бургаския районен съд, я причаквал в градинката срещу кооперацията. Тя го видяла и побързала да се прибере във входа на кооперацията, като затваряйки вратата, чула силен метален звук от удар по нея. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.