Милионите, които се изливат в джобовете на хора с прякори, ще останат за бюджета и за българските граждани, заяви министър Демерджиев по повод решението държавата да поеме отново пункта за дезинфекция на автомобилите, влизащи от Република Турция на българска територия /т.нар. „златен гьол“/. Министърът инспектира работата на ГКПП – „Капитан Андреево“. Подчерта, че целта на посещението е да изпълни задача, поставена от президента още при конституирането на първите два служебни кабинета през 2021 година - държавата да поеме контрол над границата.

За мен е странно, след като НАП констатира редица нарушения, че в МВР няма нито една преписка. Това ще се промени. Всички обстоятелства ще бъдат изяснени и виновните ще бъдат наказани. МВР започва разследване на цялостния начин, по който е стопанисван този обект. Включително - на информацията, установена от НАП, че редица касови апарати не са били свързани фискално със системата на приходната агенция - добави той.

Трафикът през ГКПП – „Капитан Андреево“ се увеличава ежегодно, затова задачата е на практика да бъде преизграден като нов, модерен пункт. Електронна система ще гарантира влизането на товарния и пътникопоток да става по-лесно и прецизно – съобщи министърът. Системата трябва да стартира до края на месеца, ако метеорологичните условия не забавят процеса.

снимки МВР